T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / İZNİK - Kılıçaslan Ortaokulu

Tarihçemiz

     Okulumuz İznik’te devlet eliyle yapılan ilk resmi binalardan biridir. Okul 1926 yılında Merkez İlkokulu adı ile eğitim ve öğretime başlamıştır.1937 – 1947 yılları arasında Merkez Birinci İlkokulu olarak faaliyetini sürdürmüştür. 1948 yılında okulumuzun adı Kılıçaslan İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

      Okulumuzun ilk binası 1967 yılında meydana gelen depremden zarar görmüştür. Öğrencilerin bir kısmı o sıralarda Tekel binası olarak kullanılan, Şimdiki Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğü okulumuzun hemen yanındaki yerde, bir kısmı da Eşrefzade Camii avlusunda bulunan kurs binasında eğitim ve öğretimlerine geçici olarak devam etmişlerdir.

      Yeni binamız 1969 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Okulumuz 1993 yılına kadar İlkokul seviyesinde eğitim – öğretime devam ederken, 1993 yılı ağustos ayından itibaren “ilköğretim okulu” olmuştur. 1969 yılında eğitim ve öğretime başladığımız binamızın bazı kısımlarında çatlamalar ve çökmeler görüldüğünden, Durum tespiti yapılması için İl Milli Eğitim müdürlüğünden mühendis istendi. Yapılan incelemeler sonucunda Bayındırlık İl Müdürlüğünün raporu doğrultusunda yıkılmasına karar verildi.      1997 -1998 eğitim öğretim yılı sonunda binamız yıkıldı. Yeni binamız yapılana kadar bazı öğrencilerimizi İmam – Hatip Lisesine, bazılarını da Şehit Sedat Pelit Lisesinin eski binasına taşıyarak eğitim ve öğretimimize devam ettik. Üç eğitim öğretim dönemini dışarıda geçirdik.

      19 Nisan 1999 tarihinde yeni binamıza taşınarak eğitim ve öğretime başladık. Şu ana kadar okulumuz 5000 civarında öğrenci mezun etmiştir. Yeni binamız 24 derslik,2 anasınıfı, kantin, çok amaçlı salon, kütüphane, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 adet Fen laboratuarı ve toplantı salonu olmak üzere 32 birimden oluşmuştur.      2010–2011 eğitim öğretim yılı öğrenci mevcudu 1450 civarındadır. Köyden taşımalı öğrenci sayısı 140 kişidir.

      Okulumuz gerek öğrenci mevcudu, gerekse Ortaöğretim kurumlarına kazandırdığı nitelikli öğrenci yapısıyla İznik Eğitim-Öğretim çalışmalarının önemli bir öğesi durumundadır. Eğitim-Öğretim Alanlarında her geçen gün artan rekabetçi anlayış okulumuzun eğitime bakışını da etkilemiştir. Öğrencilerimizi çağın tüm olanaklarından yararlanabilmelerine fırsat sağlayacak her türlü altyapı çalışması yapılmakta, modern eğitim-araçları okulumuza kazandırılmaktadır. Tüm sınıflarımız yansıtım destekli bilgisayar üniteleri ile donanımlı olup, 2. Kademe sınıflarımızın tamamına yakını akıllı sınıf uygulamasına geçmiştir.

      Okulumuza kuruluşundan bu yana çok değerli okul müdürleri hizmet etmiş, başarı çıtası her geçen yıl daha da yükseğe taşınmıştır. Sırasıyla müdürlük yapan öğretmenlerimizin adları şunlardır: İ.Hakkı Taylan, Tahsin Özbay, Abdullah Doğancı, İ Hakkı Meriç, Mustafa Ersevinç, Tibet Ersöz, Hikmet Özdemir ve Nuri Namoğlu

      Kılıçaslan İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri gelecekte çok daha büyük başarıları yaşayacak ve yaşatacaktır.

      2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren  İznik Kılıçaslan Ortaokulu olarak eğitime devam etmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 05.01.2019 01:40 - Görüntülenme: 4012
  Beğen | 2  kişi beğendi